Hoe u dieren uit de tuin houdt - 5 eenvoudige stappen

06 Oct Door Woonpanorama.nl

De lente is een tijd van vernieuwing en een nieuw begin. Daarom is het belangrijk om uw tuin te beschermen tegen de dieren die graag eten en door planten heen graven. Hier zijn 5 eenvoudige stappen om je te helpen beestjes uit je tuin te houden: probeer ultrasoon ongediertebestrijder, tuinhekwerk, muntblaadjes, ricinusolie of cayennepeper. Als dat niet werkt, zorg dan voor een alternatieve voedselbron (zoals zeepsop of vogelvoeders) en investeer in een draad stolp om de zon van je planten te houden. Zorg er ten slotte voor dat u uw tuin regelmatig water geeft en vermijd het planten van bloemen in het vroege voorjaar - ze zullen gemakkelijker te bereiken zijn voor dieren!

Probeer een van deze humane benaderingen om te voorkomen dat ongedierte in uw tuin gaat eten of graven.

Tuinders overal kennen de pijn van het hebben van plaagdieren die hun planten weg eten. Geen enkele tuin is immuun voor de ravage die beestjes kunnen veroorzaken, en de beste manier om je tuin te beschermen is door een van deze humane benaderingen te proberen. Gebruik bijvoorbeeld beweging geactiveerde sproeiers om ongedierte weg te jagen voordat ze uw planten kunnen beschadigen. Zo voorkomt u in de toekomst hoge kosten voor ongediertebestrijding. Als het bouwen van een hek of muur geen optie is, installeer dan roofdieren wachten in de buurt van planten die nuttige geleedpotigen aantrekken, zoals bijen, wespen of lieveheersbeestjes. Deze beestjes helpen de plaag populaties op natuurlijke wijze onder controle te houden, zonder het milieu op enigerlei wijze te schaden. Als insectenwerende middelen geen optie zijn, maak dan gebruik van insectenwerende middelen die speciaal zijn ontworpen voor tuinen. Deze werken het beste als ze gedurende het tuinseizoen regelmatig worden besproeid. Met een beetje voorbereiding en inspanning zal uw tuin ongediertevrij en bloeiend zijn!

1. Ultrasoon ongediertebestrijder

Tuinieren kan veel werk zijn, maar het is de moeite waard om dieren uit je tuin te houden! Om dit te doen, moet u een ultrasoon ongediertebestrijder gebruiken. Deze kleine, gebruiksvriendelijke apparaten zenden hoogfrequente geluidsgolven uit die ongedierte afschrikken. Hoewel er verschillende ultrasone ongedierte werende middelen op de markt zijn, moet u er een kiezen die bij uw behoeften past. Houd een spuitfles gevuld met water in de buurt voor noodgevallen en geniet van tuinieren zonder ongewenste beestjes!

2.

Tuinafscheiding Dieren uit de tuin houden is een taak die toewijding en inspanning vereist. Met behulp van de juiste tuinafscheiding kan het echter makkelijker zijn dan u denkt. Installeer eerst het hek door het gewenste gebied in te kaderen met sterk hout en vervolgens de palen aan de bovenkant te bevestigen met anker bouten of schroeven. Dit voorkomt niet alleen dat dieren de tuin binnenkomen, het kan ook planten beschermen tegen sneeuw verstuivingen en andere schade. Test het hek regelmatig om er zeker van te zijn dat het het houdt en vervang beschadigde delen onmiddellijk! Er zijn verschillende soorten en stijlen omheiningen op de markt beschikbaar, dus vindt er een die aan uw behoeften voldoet. Creëer bovendien een ingang voor uw dier door een gat in het hek te maken dat groot genoeg is om er doorheen te gaan, maar klein genoeg zodat ze niet gemakkelijk weer kunnen ontsnappen. Gelukkig tuinieren!

3. Munt

Dieren uit de tuin houden kan een uitdaging zijn, maar met een beetje inspanning is het niet onmogelijk. Een van de beste afschrikmiddelen is munt. Plaats een paar stukken hout of takken aan de rand van de tuin om hongerige beestjes af te weren. Voeg vervolgens essentiële pepermuntolie toe aan schoon water in een spuitfles en gebruik het om rond de omtrek van de tuin te spritzen. Vul je lege vogelvoederbak met verse bladeren en bessen uit de tuin en laat buiten een pot munt groeien om dieren af ​​te weren. Houd er rekening mee dat dit niet werkt als beestjes over het hek kunnen springen. Zorg er dus voor dat het hek hoog genoeg is. En last but not least, zorg ervoor dat u de tuin regelmatig in de gaten houdt om er zeker van te zijn dat er geen dieren binnenkomen.

4. Castorolie

Tuinders weten hoe belangrijk het is om dieren uit hun tuin te houden, maar het kan een uitdaging zijn om dit te doen. Hier zijn 5 eenvoudige stappen om beestjes uit je tuin te houden: 1. Plant nieuwe bladeren op ricinusolie en herhaal dit totdat de gewenste dikte is bereikt. 2. Trim overtollige vegetatie zodat dieren zich er niet onder kunnen verstoppen, en voilà - je hebt ze met succes buiten gehouden! 3. Maak een barrière rond uw tuin met kippengaas of gaas. 4. Breng ricinusolie aan op de randen van de barrière en zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn.

5. Wire Cloche

Tuinders overal kennen de pijn van dieren die hun tuin plunderen - en het zijn niet alleen katten en honden! In feite hebben alle soorten tuinders in het verleden gevochten met eekhoorns, wasberen en zelfs opossums. Gebruik een draad stolp om dieren uit je tuin te houden. Dit woonaccessoire is eenvoudig op te zetten en belemmert het zicht van binnen of buiten je huis niet. Om nog maar te zwijgen, het is verkrijgbaar in verschillende kleuren die perfect bij uw tuindecor passen. Dus ga je gang en voeg een draadkap toe aan je tuin gereedschapskist - het zal je helpen je tuin veilig en schoon te houden!

6. Cayennepeper

Tuinders overal weten hoe belangrijk het is om dieren uit de tuin te houden - ze zijn destructief en kunnen alles op hun pad ruïneren. Hier zijn vijf eenvoudige stappen om u te helpen dieren uit uw tuin te houden - cayennepeper is het belangrijkste afschrikmiddel: 1. Plaats cayennepeper rond de basis van uw planten en in alle gebieden waar u denkt dat dieren zouden kunnen proberen binnen te komen. 2. Denk eraan om de grenzen altijd regelmatig te controleren op tekenen van ongewenste bezoekers! 3. Hang dieren afstotende kooien aan bomen in de buurt van uw tuin, of plaats spijkers in de grond langs paden die naar uw tuin leiden. 4. Cayennepeper is een geweldig afschrikmiddel voor dieren omdat het pittig is. 5. Houd kippen, geiten, varkens en ander groot vee uit de buurt van tuinen door een hek of barrière te gebruiken.

7. Lawaai

Tuinieren is een leuke en lonende activiteit, maar het kan moeilijk zijn om dieren uit de tuin te houden. Om tuinieren gemakkelijker te maken, volgt u deze 5 eenvoudige stappen: 1. Als u een tuin heeft die uitkijkt op de straat, zorg er dan voor dat u een poort of barrière plaatst om huisdieren en andere voertuigen uit de tuin te houden. 2. Gebruik afschrikmiddelen zoals door beweging geactiveerde lichten of harde geluiden om dieren uit de buurt van uw planten te houden. 3. Zorg ervoor dat uw omheining hoog genoeg is - dieren kunnen gemakkelijk over hekken springen. 4. Leer kinderen over verantwoord huisdierbezit en moedig hen aan om geen zwerfdieren buitenshuis te voeren. 5. Ruim altijd na uw huisdieren op; ze kunnen ongedierte binnenbrengen dat schadelijk is voor uw planten!

8. Verhoogde tuinbedden

Geen enkele tuin is compleet zonder een paar dieren - althans, dat is wat ze ons vertellen! Maar hoe houd je ze uit je tuin terwijl je erin werkt? Door een verhoogd tuinbed te gebruiken! Deze bedden zijn verhoogd van de grond, waardoor het moeilijk is voor beestjes om over te springen. Bovendien is hekwerk een geweldige manier om vervelende dieren en beestjes weg te houden terwijl u in uw tuin werkt. Vergeet niet om wat compostmateriaal aan het bed toe te voegen voor extra bemestingswaarde, en je bent klaar om te gaan!

9. Zorg voor een alternatieve voedselbron

Als je van tuinieren houdt, maar een hekel hebt aan de gedachte dat dieren je planten overvallen, maak je dan geen zorgen! Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om ze buiten te houden. Installeer eerst en vooral een omheining rond de omtrek van uw tuin om ze buiten te houden. Als omheining geen optie is, probeer dan een kattenbak voeder, vogelvoeders of eekhoorn bestendige vogel voeder te installeren. Zorg er vervolgens voor dat u elke week vers vlees geeft als een stimulans voor hen om zich niet in uw tuin te wagen. Ten slotte, een manier om dieren uit uw tuin te houden, is door een alternatieve voedselbron te bieden. Dit kan zijn door fruitbomen of moestuinen te planten, of door een vogelvoeder te installeren die vogels van voedsel voorziet in plaats van eekhoorns. Dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je geniet van het tuinieren zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende beestjes die je harde werk verpesten!

10. Zeep

Dieren uit je tuin houden is gemakkelijk met deze 5 eenvoudige stappen! 1. Blijf kalm en positief bij het omgaan met ongedierte - ze kunnen eraan wennen als je constant tegen ze schreeuwt! 2. Als je kippen hebt, leg dan kippengaas rond de omtrek van je tuin om ze buiten te houden. 3. Herten kunnen worden afgeschrikt door omheiningen of sproeiers rond uw tuin te plaatsen. 4. Houd zeep in de buurt van de tuin - het is een afschrikmiddel voor dieren. 5. Zorg dat er geen voedselbronnen binnen het bereik van dieren zijn en laat geen afval rondslingeren! Deze eenvoudige tips helpen je om je tuin ongediertevrij te houden en er geweldig uit te laten zien!

Conclusie

Dieren uit de tuin houden is een uitdaging waar veel tuinders mee te maken hebben. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om beestjes op afstand te houden. Ultrasoon afweermiddel, tuinhekken, pepermuntjes, ricinusolie, geluidswerende middelen en verhoogde tuinbedden zijn allemaal geweldige afschrikmiddelen, maar raadpleeg uw plaatselijke tuincentrum voor het beste advies voor uw tuin. Als je vragen of opmerkingen hebt over deze blogpost, laat ze dan gerust achter in de reacties hieronder!