Wat heb je allemaal nodig voor de eerste school lunch van je kind?

13 Jul Door Woonpanorama.nl

Het is een grote stap wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Er komen veel nieuwe dingen op je af, nieuwe omgevingen, nieuwe mensen, nieuwe regels en afspraken, en natuurlijk de eerste school lunch. Voor sommige ouders kan dit laatste ook wat onrust met zich meebrengen. Wat moet er allemaal mee in de lunchbox? Hoe zorg je ervoor dat je kind genoeg eet en drinkt? In deze blog zullen we stap voor stap uitleggen wat je allemaal nodig hebt voor de eerste school lunch van je kind.

 

Stap 1: De broodtrommel

Een broodtrommel is de beste manier om de lunch van je kind te bewaren en mee te nemen naar school. Het is belangrijk om een broodtrommel te kiezen die groot genoeg is om de lunch van je kind te bevatten en die goed afsluit, zodat het eten vers blijft en niet gaat lekken. Kies een broodtrommel die passend is bij de leeftijd van je kind en die gemakkelijk is om open en dicht te maken. Daarna kun je creatief aan de slag met wat er in de lunchbox gaat komen. Vind alle benodigdheden bij MyMepal.

 

Stap 2: Brood en beleg

Uiteraard wil je dat je kind een lekker en voedzaam lunchpakket heeft. Brood is altijd goed, lekker en gemakkelijk. Brood is ook gemakkelijk te variëren met verschillende soorten beleg zoals vleeswaren, kaas, ei, hummus, pindakaas, jam, enzovoort. Het is belangrijk om te letten op de smaak en voorkeuren van je kind als het gaat om brood en beleg. Vergeet ook niet om genoeg af te wisselen om het eten interessant te houden.

 

Stap 3: Groenten en fruit

Naast brood is het ook leuk en gezond om groenten en fruit in de lunchbox te doen. Zorg ervoor dat er een variatie aan kleuren en smaken is om de lunch van je kind zo interessant en lekker mogelijk te maken. Denk aan cherrytomaatjes, komkommer, paprika, worteltjes, appels, mandarijnen, peren, enzovoort. Door groente en fruit zorg je er bovendien voor dat je kind voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

 

Stap 4: Drinken

Water is de gezondste en beste keuze als het gaat om drinken voor kinderen. Maak het leuker door het te serveren in een vrolijke drinkfles die je kind leuk vindt. Vul de waterfles met voldoende water om er zeker van te zijn dat je kind de hele dag door gehydrateerd blijft. Je hebt tegenwoordig zelf een waterfles met rietje!

 

Stap 5: Extra's

Naast brood, beleg, groenten, fruit, en water is er natuurlijk ook plek voor een extraatje. Denk bijvoorbeeld aan een yoghurtje, een koekje, of een rijstwafel. Het is belangrijk dat het extraatje past bij de voorkeur van je kind, maar ook weer niet te ongezond is.